Använding av te

Efter man plockat bladen från busken hettar man upp dem i en mycket varm panna för att förhindra att bladen blir dåliga. Därefter rullas och torkas bladen varefter de sorteras och paketeras i tepåsar. Det finns många olika sätt att dricka och använda te. Den vanligaste varianten är att lägga ner en påse med teblad i en kopp med kokhett vatten som sedan blir smaksatt av teet. Något som blir vanligare och vanligare är smaksatt te. Det är vanligt svart te där man tillsatt fruktolja, fruktskal, blommor och/eller smakessenser. Med den här tekniken kan man göra smaker som vanilj, citron, äpple o.s.v. Rökt te är något som ursprungligen kommer från Fuji. Man torkar det under eldning av tall, vilket ger teet en tjäraktig doft och smak. Buddhistmunkarna spred tekniken att mala grönt te till ett fint pulver som blandas med kokt vatten. Detta kallas för pulverte. Det finns till och med snabbte som fungerar på samma sätt som snabbkaffe gjort på te, fast detta är fortfarande väldigt ovanligt. I Kinaområdet där te är väldigt populärt har man lyckats framställa bl.a. teläsk, tevin och teglass. Återanvändning av teet sker genom att man slänger bladen i kompost och påsen i pappersinsamlingen.

 

Källor:

Engelska Wikipedia

Chen Zongmao (red.) Zhongguo Chajing, Shanghai 1992 ISBN 7-80511-498-6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0